WTF? Die brillen hebben we allemaal al voorbij zien komen? Ze zijn lomp, groot en bone conduction is iets wat mijn muzikale hart enorm veel pijn doet. Zonnebrillen met speakers! Als we natuurlijk iets heel de dag door dragen is het uiteraard een zonnebril. Groot gelijk dat we daar speakers in gaan bouwen. De BOSE Audiozonnebril moet een revolutie te weeg brengen die zijn weergaan niet kent! Laten we samen eens kijken wat BOSE belooft en wat we er als opticien van moeten vinden.

Geen Bone Conduction

BOSE zonnebril

Wat me op valt is dat het een soort spuit-plastic is met een iets chiquere uitstraling dan de gemiddelde Ray-Ban. In de veer zit een ingebouwde speaker die met een “shotgun” effect het geluid direct op je oor af stuurt. Het geeft een beter geluid dan een bone conductor en heeft iets meer bas dan ik had verwacht. Volgens BOSE is het voor omstanders niet mogelijk om mee te luisteren naar jouw telefoongesprekken of muziek. Gelukkig is dat niet zo want er zitten fucking speakers in je bril. Wel een beetje na blijven denken aub.

Verder heeft de BOSE Audiozonnebril wat bluetooth functies die in elke andere koptelefoon ook hebt tegenwoordig. Grappig is dat je maar 1 knop hebt om hem te bedienen. Ook wel eens fijn dat je niet je hele bril hoeft af te tasten voordat je de juiste knop hebt gevonden.

Echt een groot nadeel vind ik de app die er bij zit. Die MOET je gebruiken om hem in te stellen terwijl je er niets bijzonders mee kan. De AR functie om dagelijkse bezigheden leuker te maken door er geluidjes aan toe te voegen is super vreemd maar de enige reden om de app te installeren.

De Bril

BOSE audiozonnebril met etuit

Ja, wat moeten we daar eens over zeggen. Voor de gemiddelde consument die op zoek is naar een coole gadget is het een prima bril. Hij is licht, stevig en lijkt me tegen een stootje kunnen (dat heb ik nog maar niet geprobeerd). Glazen zijn van polycarbonaat en licht ontspiegeld aan de binnenkant. Ik ben bang dat ze snel krassen, zeker omdat gezeik over bekraste glazen typisch iets is voor de gemiddelde consument.

Het montuur is een nylon soort die wat lichter aan voelt dan normaal. Hierdoor vind ik de balans van de bril niet lekker. Bovendien voor iemand met een wat grotere bolus (zoals ikzelf) is het een smalle pasvorm, veren zijn vrij kort waardoor de speaker niet optimaal voor mijn oren stond.

Conclusie

Het is gewoon tof. Ik merk dat ik er veel plezier van heb gehad. De nerd in mij zegt dat het een revolutionair product is waar we in de toekomst steeds meer van zullen zien. Maar de opticien in mij zegt dat het een goedkoop en fantasieloos product is waar veel meer uit te halen is dan alleen dit.

Voordelen

BOSE logo
  • Licht
  • Geluid: Ja… Wel okee
  • Coole Gadget

Nadelen

  • Slechts 2 modellen met een matige pasvorm
  • Glazen niet van hoge kwaliteit
  • Niet waterdicht

Steven Ziet
Binnenkort meer brillennieuws

Comments

comments