Dit is dus precies waar ik het over had. Exact het juiste initiatief om als Don Quichot tegen de windmolens te vechten voor rechtvaardigheid. You go for it Greving Opticiens! Overigens is deze winkel nog net geen groot winkelbedrijf met 14 winkels, heeft een koninklijke beschikking (dus voor zover de kleine ondernemer) en heeft misschien zelf geen deal kunnen sluiten met de belastingdienst. Ik had de eer om het verhaal aan te horen dat vol passie en frustratie opgerakeld werd tijdens de Ledenvergadering van de NUVO. Een uiterst interessant onderwerp als je begaan bent met de politieke agenda en diepe nationalistische gedachte koestert als het gaat om jouw bijdrage aan de Nederlandse maatschappij.
 
Fiscaal onrecht is op alle lagen van de samenleving te vinden. Ook binnen de optiekbranche. Laten we alsjeblieft deze tijdrovende klusjes aan de overheid over. Burgerinitiatieven worden al jaren niet meer in acht genomen. Zelfs een referendum is tegenwoordig niet meer bindend en laat staan het bezwaar maken tegen de belastingdienst waarbij 900 bedrijven betrokken zijn die er allemaal bij gebaat zijn om extreme bedragen aan belastinggeld te ontduiken. Dit is niet het gevecht van de ‘kleine ondernemer’ lijkt me om een vuist te maken tegen al deze multinationals. Laten we het zo zeggen… Als jij het voor elkaar krijgt om als pietluttig winkeltje (met 14 filialen) een enorme corrupte organisatie zoals de belastingdienst én 900 internationale bedrijven voor je op de knieën krijgt, kun je beter een politieke partij gaan beginnen in plaats van een optiekbedrijf runnen. Als je het argument over gelijke kansen een rede is om dit doelloze gevecht aan te gaan, zegt dat meer over jouw onkunde als ondernemer dan over ‘rechtvaardigheid’.
 
Gelukkig besteedt optiekmaatschappelijkwerker vision today (trotse sponsor van Greving) nog even aandacht aan het onderwerp om de rest van de niet-geïnteresseerde opticiens op te naaien over een onderwerp waar we de komende 3 jaar niets meer van gaan horen in de media. Als een huilend kind met een wijzende vinger verslaat de grootste kampioen open deuren intrappen over een onderwerp wat de zelfstandige opticien/winkelier gewoon lekker zijn schouders over op moet halen en door moet gaan met belangrijkere zaken zoals een CAO (thanks partner in crime Ferdinand). Bovendien wil ik helemaal niet als zelfstandige opticien neergezet worden als ‘vechter tegen het onrecht’. Beetje nuance aanbrengen in de titel “ZELFSTANDIGE OPTICIENS NEMEN VOORTOUW TEGEN BELASTINGONTDUIKING” is naar mijn idee wel wenselijk. Dick van der Niet heeft het weer voor elkaar om een kansloos onderwerp bij de steeds schaarser wordende zelfstandige opticiens in de maag te splitsen en er een nationale heksenjacht van te maken.
Het neemt niet weg dat we deze fanatiekelingen niet moeten koesteren. Ik ben blij dat er mensen zijn die zich er druk over kunnen maken zodat ik een rede heb om me er helemaal niet mee te bemoeien. Wil je dus informatie over deze samenzwering die ons allen betreft als het gaat over fiscaal onrecht? Neem contact op met fiscaalonrecht@greving.nl om informatie te ontvangen over dit nationale corruptieschandaal. Want zielige Calimero’s moeten tenslotte iemand de schuld kunnen geven van hun eigen falende beleidsvoering.
Steven Ziet
Machtige bedrijven een oneerlijke strijd aan gaan
PS… Een tenenkrommend saai monoloog is niet de manier om ondernemers enthousiast te maken in de strijd tegen dit politieke machtsspel.

Comments

comments