Nee hè. Niet weer een stukje over dat rare mens met oogtrainingen! Nee daar gaan we het niet over hebben deze keer. Als er al iemand in een moeilijke niche zit in deze tijd van myopisatie, zullen we Karinniet het vuur nog meer aan haar schenen leggen. Vandaag het is een klassiek geval van een hypermetroop met toepasselijk werk als het gaat om CrossFit voor je ogen.

Trainen is voor mietjes

Echte sporters zullen het alleen maar beamen. Als je goed genoeg bent, hoef je helemaal niet te trainen. Je hebt het in je of je hebt het niet. Maar er komt een punt dat je niet meer mee kan doen met de grote jongens. Dan wil je de beste zijn en dan zul je helaas van je luie reet af moeten komen. Zelfde geld voor je ogen als hypermetroop. Als je maar lang genoeg blijft proberen om zonder bril scherp te zien, zul je rond je 40e een flinke tegenvaller krijgen.

Ik kreeg een appje van een goeie vriend om advies te vragen over zijn ogen. Omdat ik in het echte leven wel aardig probeer te zijn, stuurde ik hem naar een winkel waar ik van wist dat er in ieder geval opticiens werkte. Goede vriend dat hij is, stapte hij in de auto om de halve wereld over te reizen en een oogmeting bij mij te laten doen. Altijd leuk toch?

Om een klein beetje achtergrond info te geven over deze kerel:

  • CrossFit instructeur
  • Half chinees (vermoeden we)
  • bovenbenen die een paard dood kunnen schoppen
  • kan een hunebed deadliften
  • Heeft ooit eens een auto met blote handen gestopt op de A4
  • Had vroeger fijne motoriek

Meten 19.4

Dat hij getraind was hoef je niet aan te twijfelen. Zelfs zo getraind dat hij met zijn accommodatiespieren een muscle-up kan maken. Dit bleek wel in de meetruimte waar we gewoon voor beide ogen visus 1.2 haalden. DNEye scanner gaf het volgende aan…

DNEye Refractie

Niet echt iets om je zorgen over te maken. Maar we hebben te maken met één van de meest getrainde mensen van Nederland… Het zou me niets verbazen dat er meer achter zat… En poterdorie, dat zat er.
Met ogen als kanonskogels leek het er op dat hij helemaal niets kon zien. En dan ook echt helemaal niets! Vervolgens knal ik de spierbundel weer achter het zelfde apparaat en voordat ik kon zeggen dat hij zijn ogen open moest houden kwam er dit uit rollen.

DNEye Refractie
Roel Bruinhof van CrossFit Imbellem

Ik schiet in de lach. Pakte een stok en een hond uit de ruimte er naast en stuurde hem naar huis met een eenvoudig K&K leesbrilletje. (Want dat is de ziekenhuis oplossing toch?)… Nee zonder grappen. Ik stuurde hem naar huis met een K&K leesbril omdat hij gewoon moest werken. Maar door deze sterkte begreep ik ook waarom hij zo met zijn ogen kneep. We dachten altijd dat het zijn bouw lag. Terwijl we nog een beetje lopen te geinen over de gespierde ogen van deze CrossFit-baas, besef ik me dat het gewoon ongelofelijk ruk wordt om hier aan te gaan wennen. Maar dat is voor latere zorg.

Ik zoek een dikke bril met hem uit die hufter-proof is en zet er een paar mooie aspherische glazen in om het toch een beetje aangenaam te maken voor hem. Nog geen dag later zie ik in zijn instagram verhaal dat hij non-stop de bril op heeft. Ik beschouw het als een geslaagde missie.

Steven ziet
CrossFit voor je ogen niet als een goede ontwikkeling

PS.

Roel Bruinhof is een van de weinige mensen die ik goed genoeg ken om grappen over zijn ogen kan maken. Check even zijn Instagram om te zien hoe het met zijn bril gaat.
@roelbruinhof en @crossfitimbellem

Comments

comments