Een bezoekje aan de tandarts doet op 2 manieren pijn. De behandeling van het wortelkanaal en als klap op de vuurpijl ben je er uiteraard niet voldoende voor verzekerd (ondanks de aanvullende verzekering) en moet je ongeveer een jaarpremie extra neerleggen. Bezoekje aan de automonteur is het zelfde verhaal. Een uurtje aan je auto sleutelen is niet goedkoop. Logisch ook. Want jij kan ook wel zelf een eind komen. Misschien doe je er dan een week over zonder het juiste gereedschap en de juiste kennis. Maar uiteindelijk zal het je lukken. Je mag de doe-het-zelf mentaliteit ook toepassen bij de tandarts maar ik vermoed dat je liever een tand laat trekken door iemand die er voor geleerd heeft.

contactlenzenNu heb je geen kapotte auto of een zwarte tand, maar je hebt een pijnlijk oog. En POEF!!! Godswonderlijk hoef je niets te betalen om een gediplomeerd HBO-optometrist 30 minuten naar je ogen te laten kijken op de meest hi-tech geavanceerde spleetlamp en corneatopograaf. Hoe doen ze het toch! Heb je een gescheurd lensje? POEF!!! Nieuw lensje voor je zonder extra kosten. Wil je een ander type lens proberen? POEF!!! Gratis en voor niets gaan we 4 controle afspraken maken, testlenzen bestellen en zonder enige verplichtingen jou die nieuwe lenzen laten proberen… WTF! Waar zijn we mee bezig?

Sinds wanneer zijn we dingen gratis gaan doen? Waarom speelt gediplomeerd optiek Nederland de goedkope hoer terwijl het niet meer dan normaal is om voor diensten te betalen. Zelfs de ketens zouden zich achter de oren moeten krabben om (meestal) niet gediplomeerde mensen naar ogen te laten kijken en er niets voor te rekenen! Dat zegt al iets over hun eigenwaarde. Zou jij het vertrouwen als je een loodgieter nodig hebt en hij zegt:
“Nou mevrouwtje, ik heb het hele huis nagekeken, de CV bijgevuld en ontlucht. U hoeft niets te betalen!”

Hier zijn we nog niet mee klaar…

Steven Ziet,
Een vervolg komen op dit onderwerp

Comments

comments