Ja allemaal leuk die beurs van afgelopen zondag, maar er zijn belangrijkere dingen om het over te hebben. Iedereen heeft kunnen lezen dat er nogal wat gedonder is bij de NUVO en Specsacers. Maar nu is de grote vraag, waar de fuck heeft Steven afgelopen weken gezeten?

Ik kan komen met allemaal linkjes naar documenten, krantenknipsels, uitspraken in vakbladen, e-mailtjes en filmpjes van de VARA. Er zijn genoeg wijsheden en scherpe vragen te vinden in de bekende optiek fora om mijn volledige blogs van afgelopen weken overbodig te maken. Er stond een schitterend stukje klaar over de Telegraaf, Trouw en van de afschuwelijk pijnlijke vertoning bij KASSA. Allemaal overbodig gemaakt door de wijsheden en goed logisch denkwerk van optiekelingen, brillenliefhebbers en contactlensmensjes. Ik dank jullie hartelijk voor het openbaar ventileren van jullie mening zodat ik jullie niet nog een keer hoef te overladen met de stront van de directeur van de Specsavers. Het heeft mij goed gedaan om jullie zo actief te zien.

Maar laten we er geen doekjes om winden. Mijn baas krijgt een telefoontje van de NUVO omdat ik dingen heb gezegd die achteraf niet waar bleken te zijn. Omdat er gedreigd werd mij laster te verwijten, was ik gedwongen even mijn meningen over recentelijke gebeurtenissen voor me te houden. Hoe je het draait of keert, ik heb een gezin, wil geen proces aan mijn broek, en NUVO advocaten worden beter betaald dan mijn pro deo advocaat. Ik was van plan ook mijn excuus te maken voor mijn uitspraken. Dat leek mij in eerste instantie ook terecht. Maar na aanleiding van het mailtje van Remko Berkel heb ik toch wel mijn bedenkingen gekregen… (Zie afbeelding)

En daarom mijn excuusbrief, maar ook weer niet…

Na aanleiding van mijn eerder gepubliceerde persoonlijke meningen, heb ik onderschat hoe deze op een aantal mensen van het NUVO bestuur zijn overgekomen. Ik betreur de situatie en het was niet mijn bedoeling om leden tegen het hoofd te stoten. Daarom heb ik een extra vergadering ingelast met Bas de Nes om onder het genot van een kopje koffie de ernst van de situatie te bespreken. Hopelijk kunnen we op deze manier er achter komen wat de belanghebbende partijen te verliezen hebben.

Wel moet ik melden dat het zich bemoeien met de vrijheid van meningsuiting over het functioneren van de NUVO, niet in dank wordt afgenomen. Zeker omdat dit direct in strijd is met de Nederlandse grondwet. 

Natuurlijk weet ik heel goed wat ik verkeerd heb gedaan in mijn stukjes. En ik weet heel goed dat ik publiekelijk mijn excuus moet maken. Maar is het niet een beetje tegenstrijdig dat IK met de billen bloot moet om de goede vrede te bewaren, terwijl de heer R. Berkel een trap na geeft… In een mailtje… via het mail adres van de NUVO. Dus met medeweten van onze eigen brancheorganisatie wordt er olie op het vuur gegooid? Nee dat wordt een heerlijk gesprek. Er moet wel een hoop goed gepraat worden om dit te rechtvaardigen.

Maar hoe nu verder? Misschien is het radicaal… Misschien is het een hersenscheet die er uit floept… Maar kunnen we niet beter samen in harmonie met elkaar zij aan zij vechten tegen armoede en honger in de wereld? Dat is toch wat we allemaal willen? Vrede op aarde? En als we dat doel voor ogen houden, is het misschien begrijpelijker dat NUVO 2.0 nog een hoop zieltjes moet winnen om dit voor elkaar te krijgen.

Steven Ziet
Iedereen maar klagen klagen en nog eens klagen, maar geen actie ondernemen.

 

Zijn jullie nog benieuwd naar mijn reacties op gebeurtenissen in het verleden? Ik deel ze met liefde nog een keer als ik wat meer duidelijkheid heb over de intenties van de NUVO. Tot die tijd moet ik even mijn kak ophouden ;). Het betreft de onderwerpen KASSA!, het stukje in de Trouw en ik heb nog een brief die ik door de reactie van Remko Berkel niet meer schroom om met jullie te delen. Maar alles op z’n tijd…

Terwijl je dit stuk leest, heb ik (hopelijk) een goed gesprek gehad met Bas de Nes. Ik heb een aantal puntjes op mijn lijstje staan die besproken moeten worden en die ik duidelijk wil maken en die mij duidelijk gemaakt moeten worden. Morgen/vanavond kunnen jullie er weer alles over lezen.

Comments

comments