In zekere zin kun je je afvragen waar jullie het aan verdiend hebben om niets meer van me te horen. Sommigen van jullie zullen zich er een stuk beter door voelen maar geloof me… Ik heb jullie gemist. Net als het vak waar ik verliefd op ben geworden en waardoor ik mijn ervaringen met jullie ben gaan delen (Gevraag, gegrond, ongenuanceerd of niet..). Daarom wil ik jullie laten weten dat ik terug ben. Maar niet op de manier waar jullie me van kennen. Ik ga jullie het verhaal vertellen waardoor de wereld van Steven Zelf gaat veranderen en waarom ik jullie graag mee neem op deze reis naar een betere toekomst voor de opticien in het algemeen (maar ook een beetje voor mezelf).

De Legende

De legende vertelt dat tijdens een donkere winternacht wanneer de volle maan in een rechte lijn met Jupiter en Mars stond, de grote witte arend zijn vleugels uit sloeg om de reis naar het verre oosten te maken. Tijdens deze spirituele reis werd de grote arend getroffen door bliksem van de glazen zonnegod die zijn oordeel uitsprak over de reis van de arend en vond dat hij niet meer verder mocht om zijn droom te vervolgen. De arend kreeg door dat zijn gedrevenheid hem niet naar zijn bestemming zou brengen en sprak zijn ongenoegen uit naar de goden die hem zagen als een vervelende vlieg in het web van hun grotere plan.
De arend keerde hen de rug toe en besefte dat er geen manier was om zijn bestemming op deze manier te bereiken. Hij vloog terug naar zijn nest, koesterde het idee dat hij op een dag terug zou keren en hield zijn idealen voor zichzelf. 

Dit heeft verder helemaal niets met mij te maken gehad, want ik had gewoon andere shit te doen afgelopen jaar waardoor ik alles heb laten versloffen en de feeling voor verhaaltjes schrijven een beetje ben verloren. Als schrijven je moeilijk af gaat, schrijf dan maar niks werd een beetje mijn motto. Beetje waardeloze instelling als een een blog hebt vind je niet? Ook om een beetje eerlijk te zijn, de focus binnen ons prachtige vak is een beetje verschoven voor mij. Een beetje trendwatcher weet al snel wat er hip is, ziet wat er komend jaar in de mode gaat gebeuren en kan je precies vertellen hoe je dit kan combineren met een gerafelde spijkerbroek. Neemt niet weg dat ik alles op de voet volg! Brillen blijven brillen waardoor je het vak in bent gegaan.

Wat ik wil

Door de jaren heen kom je met mensen in contact die je in laten zien dat je vak meer is dan alleen maar mooie brillen en mooie producten. Kijken is (naar mijn idee) het belangrijkste onderdeel van een goeie bril en dat krijg je niet voor elkaar door een trendwatcher je bril in elkaar te laten zetten of uit te rekenen hoe je glazen gemaakt moeten worden. Zeker nu de balans in ons vak heftig verstoord wordt door de mentaliteit “design boven functionaliteit”, moest er naar mijn idee balans komen door het beste van deze werelden te combineren. Zoals ik al eerder heb aangegeven is het niet mogelijk om ‘overal’ verstand van te hebben (hoewel wij als opticiens daar wel een handje van hebben waaronder ikzelf).

Neem ik dit onderdeel te serieus? Ja…. Ik denk het wel. We moeten ons beseffen dat wat we op school leren, in de praktijk mee maken en wat we naast ons werk doen om beter te worden in het vak vaak een oppervlakkige aard heeft. Hoe verder je je gaat verdiepen in een facet ons vakgebied, hoe minder raakvlakken het krijgt met de andere onderdelen. Maar dat wil niet iedereen altijd maar horen ;).

Jullie gaan van mij horen… Meer dan je misschien wilt… Er zitten toffe dingen aan te komen waar jullie als optiekelingen op zitten te wachten. Genoeg gezegd en beter check je even onderstaande linkje naar Instagram.

Steven's Instagram

 

Steven Ziet,
De arend als een vaag verhaal om zijn eerste blog na een volledig inspiratieloze periode opvulling te geven en slaat totaal nergens op. 🙂

Comments

comments