Brillen trendHet nieuwe jaar is flitsend van start gegaan. De high-end fashion is nog niet doorgedrongen tot de middenstand van de samenleving, maar begint heel langzaam toch een beetje de uitschieters van 2014 op te vangen. Want wij opticiens zijn er wel klaar voor, maar nu de consument nog! In de wereld van de brillen hebben we het afgelopen jaar al een enorme ‘shift’ gezien. Klaar met de grote zwarte donkere unisex bril! We willen kleur, fijne lijnen, specifiek dames en heren modellen, rond en vlinder, maar het aller liefste willen we een bril waardoor we aan worden gesproken. We willen opvallen tussen de grote groep die 3 à 4 jaar geleden er voor koos om een bril te dragen die gezien mocht worden. Nu we aan die trend gewend zijn geraakt, is het logisch dat we verder willen. We willen met kleur en vorm opnieuw opvallen na een ‘donkere’ mode periode van de bril.

BrilmodeNaast kleur is materiaal en vorm een super belangrijke factor geworden. Wat de afgelopen jaren van zwaar acetaat moest zijn, is juist verschoven naar een dunnere en lichtere variant. De vorm en stijl van de bril trekt dan meer de aandacht waardoor de pasvorm en montage van de glazen van veel groter belang worden. Het verschil tussen dames en heren is nu ook duidelijker te zien. Waar voorheen dames en heren met de zelfde bril weg konden komen, is de adviserende rol ook weer een heel stuk belangrijker geworden.

We zitten namelijk nog een beetje in de flow van ‘dat het toch niet uit maakt’ of het een dames of herenbril is. Want de vlinderbril is terug! Alle clichés zijn weer waar. Als je maar lang genoeg wacht, komt het vanzelf weer in de mode. De vlinderbril is er een schitterend voorbeeld van. Alleen is de vlinderbril van 2015 wel iets geüpdate. Alle kleur vorm en materiaal eisen zijn meegenomen in de moderne vlinderbril waardoor er nieuw leven is ingeblazen.
Voor de heren gaan we de andere kant op. Slankere fijne monturen worden het gewoon in 2015. Rond, recht of asymmetrisch. Licht en dun materiaal zoals titanium, SPX en hoogwaardig acetaat.

Dus jullie weten weer wat er gaat gebeuren in 2015. Een jaar vol extravagante en opvallende brillen is slechts het topje van de ijsberg. Hieronder maak ik mijn persoonlijke top 5 van de merken waar we heel wat van kunnen verwachten in het komende jaar.

5: Lafont

Vorig jaar heeft dit merk voor een enorme verandering gezorgd in de dames mode. De kleurrijke en sierlijke collectie heeft de consument laten zien dat er meer is dan alleen de donkere hipsterbril. Van rebelse tiener tot rollatorbezitter kan zich vinden in dit merk als je wat anders wilt dan de grote meuk. Kijk op www.lafont.com voor een impressie van het merk. Voor meer informatie over het merk zelf lees je HIER.

Lafont demo
Marma demo
4: Marma

Een merk wat niet borstkloppend op de voorgrond zal staan dit jaar maar wat wel de aandacht trekt met een heel opmerkelijke en leuke aanpak van de veranderende brillenmode. Het feit dan Nike 10 jaar geleden begon met het personaliseren van kleding, zijn er al talloze merken geweest om dit succes bij brillen ook aan te laten slaan. Marma slaat de spijker op zijn kop door het simpel te houden. Een paar modellen, elk in een maatje groter en een maatje kleiner. Keuze uit een aantal kleuren en je eigen naam in je bril. www.marma.co.uk

 

3: Dita

Hollywood is er helemaal weg van. Het brillenmerk wat met een dikke knipoog is begonnen is nu een statement in de brillenwereld. Zowel heftig en aanwezig maar ook minimalistisch en dun is aanwezig in de hele collectie. De modellen en de kwaliteit is iets wat de moderne Nederlander wil hebben. Kleur is bij dit merk niet zo zeer aan de orde. Wel het verschil tussen heren en dames modellen is duidelijk van elkaar te onderscheiden. Verwacht hele opvallende maar ook super fijne brillen van dit exclusieve merk. www.dita.com

Dita Demo

 

tree-spectacles
2:Tree Spectacles

We maakten al kennis met hout. We hebben het misschien wel van 30 verschillende merken gezien, gevoeld en gepast. Maar dit vind ik persoonlijk gewoon een geweldige kwaliteit en een een mooie pasvorm. Want hout moet gewoon goed zitten. Dit moet passen want je kan er niks meer aan veranderen. Tree Specticals maakt de mix tussen kwaliteit, mode en pure awesomness. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben een model wat bij je past. Naast hout heeft dit merk met het zelfde idee brillen van leisteen gemaakt in een gelimiteerde oplage. www.treespectacles.com 

 

1: Anne et Valentin

Het meest belovende merk van 2015 is voor mij Anne et Valentin. De franse brillen zijn het kenmerk van de verschuiving in de brillenmode. Dit is anders dan wat we ooit hebben gezien afgelopen jaren. Schitterende materialen zowel grof als extreem minimalistisch, hebben een ding met elkaar gemeen. Gewoon een verschrikkelijk gave bril. Door de extreme kleuren en modellen, is dit het opstapje naar de volgende generatie brildragers waar het niet apart genoeg kan zijn. Dit is het merk waar we in modebladen nog veel over gaan horen. www.anneetvalentin.com

Anne et Valentin

AEV4
AEV3
AEV2
AEV1

Comments

comments